Skip to main content

Baccarat spelregels

Een ander, misschien voor jou wel bekendere naam, voor het spel baccarat is punto banco. Dit kaartspel wordt dan ook wereldwijd gespeeld, en is door iedereen eenvoudig aan te leren. Het spel wordt gezien als een kansspel, en is daardoor natuurlijk enorm spannend.

Een potje baccarat gaat enorm snel, het spel duurt ongeveer een halve minuut, en dit betekent dus dat je binnen 10 min al een enorm bedrag kunt winnen.

Bij het spelen van baccarat is het de bedoeling dat je gaat voorspellen welke van de twee kaarthanden het dichtst bij de totale waarde van 9 ligt. En voordat je dit dus gaat spelen, moet je natuurlijk wel weten wat de kaartenwaarde zijn.

Wat kost gokken jou? Stop Op Tijd 18+.

De kaartwaarde herkennen bij het Baccarat spel

De kaartenwaarde zijn gelukkig vrij simpel om te onthouden, de koning, vrouw of de boer hebben een kaartwaarde van 0, en ook de kaart 10 heeft een waarde van 0, de kaarten 2 tot en met 9 hebben de waarde die op de kaart staan aangegeven ( dus de gewone kaartwaarde), en de aas heeft een waarde van 1. Als het over de totale score van een hand kaarten gaat, dan telt altijd het laatste getal van het punten totaal, dit wordt nader uitgelegd.

Als je een acht en een zeven in je hand hebt, dan heb je een totaal score van vijf, want acht en zeven is vijftien. Dit wil zeggen dat het laatste cijfer dus een vijf is. Een ander voorbeeld, stel je hebt een negen en een vrouw en je trekt als derde kaart een vier, dan heb je in totaal negen, nul en vier.

In het totaal heb je dus dertien punten, het laatste cijfer is een 3, dus je totaal score is drie punten. Het is eigenlijk zo simpel dat het ingewikkeld wordt.

Winnen van de Bank – Hoe werkt het?

Na dat je je inzet hebt geplaatst gaat de bank bij het spel baccarat de kaarten delen. Je krijgt twee kaarten en de bank krijgt er ook twee. Heeft de bank een totale kaartwaarde van acht of negen in totaal dan is het spel al afgelopen, en diegene die dan het dichtst bij de negen is heeft gewonnen.

Heeft de bank geen acht of negen dan kan er een extra kaart worden getrokken. Dit mag je overigens zelf kiezen of je wel of geen derde kaart neemt.

Meestal wordt er geadviseerd om nog een kaart te nemen wanneer je een kaartwaarde hebt van vijf of lager. Indien je een derde kaart neemt, dan kan de bank ook een kaart trekken, de bank zal dus afhankelijk van de kaartwaarde een extra kaart nemen.

Het is belangrijk dat je goed na gaat denken over welke keuze je het aller beste kunt maken. Een extra kaart nemen kan er namelijk voor zorgen dat je net over de waarde heen gaat. Maar er zijn natuurlijk altijd mensen die dit risico wel willen nemen, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om geen extra kaart te nemen, want het blijft uiteraard ook een kwestie van geluk hebben om niet over de waarde heen te gaan.

Maar proberen kan natuurlijk nooit kwaad. Je weet namelijk zelf altijd het beste wanneer je moet stoppen, belangrijk is hierbij dat je altijd naar je gevoel luistert.

Baccarat Regels voor gevorderden

Zit je onder de vijf, dan is het in ieder geval aan te raden om nog een kaart te nemen, omdat de kans dat je over de negen heen gaat dan erg klein is.

Heb je een zes of een zeven dan kun je het wel proberen, maar dan is de kans uiteraard al een stuk groter dan wanneer je onder de vijf zit. Het is en blijft een uitdaging, je kunt een keer een risico nemen en dan maar hopen dat je geluk hebt, het blijft immers een kansspel.

Het inzetten is bij dit spel ook erg eenvoudig, je hebt namelijk drie mogelijkheden. Je kunt kiezen uit de speler, dit noemen we punto, en je kunt ervoor kiezen dat de bank gaat winnen, en dit noemen we banco, en de laatste optie is dat je kunt kiezen uit gelijkspel, en dit noemen ze ook wel tie.

Bij iedere inzet hoort een andere uitbetaling, indien de speler wint, dan is de uitbetaling 2 tegen 1, en als de bank wint dan is de uitbetaling ook 2 tegen 1 alleen wordt er dan 5% afgehaald vanwege de belasting (zo wordt dit voordeel ook bij online baccarat genoemd). Dan heb je nog gelijkspel en hierbij is de uitbetaling 9 tegen 1.

Het spel blijft tot de laatste seconde spannend. Het is natuurlijk na de eerste hand nog lang niet duidelijk wie er gaat winnen, het spel kan iedere kant nog op. Want als de ander een derde kaart neemt, dan betekent dat dat jij dat ook nog mag, en je weet nooit tot wat die laatste kaart zal leiden. Het spel duurt dan misschien wel niet lang, maar de spanning wordt er niet minder door.